dilluns, 19 de maig del 2008

PORTAL LACENET.ORG

El portal que us presentu a continuació, http://www.lacenet.org/ ha estat creat per una associació de professionals de l'ensenyament de la comarca del Bages, interessats per l'ús educatiu de la telemàtica.

Des de l'any 1995, l'Equip LaceNet ofereix projectes telemàtics als centres educatius. Cada projecte està dissenyat per a una etapa educativa concreta.
El projecte que jo us presento tracte sobre els sentits.
Us adjunto l'enllaç http://www.lacenet.org/sentits/
Els objectius d'aquest projecte són: potenciar el treball cooperatiu entre mestres i alumnes, fomentar l'ús de les tecnologies de la comunicació i aportar materials i recursos per a l'estudi dels sentits. L'edat per la qual són dirigides aquestes propostes didàctiques oscil·la entre 4 o 5 anys aproximadament.
En general, els projectes són interdisciplinars i es plantegen amb prou flexibilitat perquè qualsevol centre pugui seguir-los. Normalment, hi ha unes propostes mínimes molt senzilles i una sèrie d'activitats complementàries per a aquells grups que vulguin aprofundir més.
Sàlix i els sentits es tracta d'un projecte pensat per facilitar el treball dels sentits a l'educació infantil. El fil conductor és un personatge de ficció -en Sàlix- que introdueix cada sentit i proposa unes activitats.
Crec que aquest portal és un bon recurs educatiu ja que ha estat creat per professionals de l'ensenyament experts en la matèria.
Finalment m'agradaria destacar l'apartat d'altres recursos on trobem activitats amb el programa clic i també informació esquemàtica per presentar els infants.
Espero que sigui de gran interès!